Our Story

Vi lever och verkar i Borås.

Den progressivitet och det entreprenörskap som omger oss här inspirerar och driver oss framåt.
De berömda knallarna byggde en gång grunden till det Borås är idag.

Likt dem har vi ett hemligt språk: Månsing.

Med hemlighetsfulla meningar kommunicerar vi vår design och vår känsla.

Snacka Månsing med oss.

Lattjobra, kul, lustigt

Fikakaffe, bildat m sk backslang av ordet kaffi

Böddalonse = låda, ordet bildat m sk b-språk

Tura me nypera = Se med händerna

Ekel stoar väl me kvanta bingels Jag mår bra av vackra ting

  Månsing symbol

Symbolen i vår logotyp kallas Tryx på Månsing. Den består av tre ringar och Tryx betyder helt enkelt tre. Den är ett signum för de tre ledord vi har i vårt bolag: Beröra, Relationer & Givande.

Beröra, vid framtagning av ny design, val av kvalité & i mötet med leverantör blir vi berörda. Vår önskan är att produkterna blir väl använda & berörda av våra Månsingvänner.

Relation, vi arbetar direkt med producenterna, bygger bestående relationer & lär känna människorna bakom produkten. Månsing har kunden i fokus, genom att vara personliga & transparenta kan vi göra rätt val tillsammans.

Givande, vi arbetar för att driva Månsing framåt. Men även givande i syfte att ge tillbaka, CSR när det är som bäst.

Vi älskar hela processen – söka, finna, designa och förmedla textila produkter. Att erbjuda bästa möjliga textilier till den medvetna kunden. Inspirerade av Västgötahandlare, sk knallar, vill vi bedriva dagens typ av resehandel. Vi snackar Månsing – har de lite lattjo, tar en fika och tjackar handdukar..

Månsing gör valet enklare, med unik design & hållbar textil. Vi drivs av att blanda entreprenörsandan med ett sunt socialt stöttande arbete. Vill bli känslomässig påverkade och berörda i vårt arbete. Vi ser till människor bakom produkten och vill såklart att produkterna blir väl använda och berörda i sin tur.

Det är sann Månsing lycka !

Experterna bakom Månsing

Månsing jobbar för transparens i hela processen när vi designar, producerar och säljer våra produkter. Det är en livsstil för oss. Vi är helt övertygade om att klarhet och tydlighet är avgörande för hållbarheten i dagens handel. Vi tror att du som kund vill veta mer om ursprung och historia bakom den produkt du köper. Vi månar om att presentera människorna bakom tillverkningen. De vi kallar för experterna. Vi vårdar relationen med dessa vänner därute i produktionsledet och vi har stort förtroende för dem. Månsings produkter blir en del även av deras liv.

Resorna till Karur inspirerar

Till Karur, som är textilstaden i södra Indien, reser vi för att möta våra experter. Vi tar med våra egna mönster för att få vår unika design och känsla. Den textila kunskapen och profession finns hos våra experter, sedan långt tillbaka har det producerats textilier mestadels i bomull. Våra hamamhanddukar är producerade i 100% GOTS certifierad bomull, tryckta på plats i Indien enligt traditionellt sätt. Vi blir inspirerade av varandra och drivs av att förmedla den goda textilen vidare till våra Månsingvänner, med önskan om att göra valet enklare för den medvetna kunden.

Produktion i Textilstaden Denizli

Vi har ett tight samarbete med noga utvalda företag i Denizli, Turkiet. Frottétillverkning är deras stolthet, kunskapen finns sedan generationer tillbaka. Våra experter brinner för att förmedla den textila traditionen vidare, likt oss på Månsing.

Vår Fika handduk är vävd enligt traditionell metod, i sk handvävstol. Mönstret är formgivet i Borås och därför helt unik. Fransarna är handknutna & ger intryck av ett vackert hantverk.

Månsings handduk Kvant är en enzymtvättad frotté, enzymtvätt är ett miljövänligt alternativ till stentvätt, vilket ger handduken en mjuk känsla & en unik infärgning. Enzymer är proteiner med naturligt ursprung, inga kemiska ämnen. Ökotex-certifierade & vid infärgningen används AZO-fria färger.

Att göra skillnad i Indonesien

I Marcs familjeföretaget utanför Jakarta producerar vi fina lådor, sk Böddalonse. Dessa är gjorda av vattenhyacint, en växt som skapar problem i sötvatten jorden runt. Den växer snabbt, kväver syretillgången och begränsar mängden dricksvatten. Genom att ta upp och använda växten skapas arbetstillfällen, fibrerna spinns och vävs för hand. Det leder till tryggad sysselsättning på landsbygden och inkomst för kvinnorna. Samtidigt får vattenmiljön en chans att återhämta sig. Vi på Månsing gillar detta och njuter av det textila uttrycket som väven tillför den hårda lådan.